LCHF-recept

Välkommen till Linruz, på denna sida listar vi våra mest uppskattade recept enligt LCHF-modellen. Är ni osäkra på vad LCHF är för något så kan ni läsa allt om LCHF här.

LCHF-recept till en enkel smörgåstårta

Bröd:

  • 1dl mandelmjöl
  • 0,5 dl bakepro
  • 0,5dl kokosmjöl
  • 1,5tsk fiberhusk
  • 2tsk bakpulver
  • Salt efter smak
  • 3ägg 60g cream cheese
  • 1dl cream fraîche

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ägg, med cream cheese och cream fraîche. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i måtten ca 20×30 cm och grädda i 10 min. Låt brödet svalna och skär sedan i tre lika stora delar. Jag gjorde sedan två olika fyllningar på lite jag hade i kylen.

Fyllning 1: Crème fraîche Majonäs Bostongurka Finhackad vitkål

Fyllning 2: Crème fraîche Majonäs Finhackad rökt skinka Finhackad rödlök

 Vi brukar bre på en röra på majonäs och crème fraishe sedan dekorerar vi med hackad persilja runtom. På tårtan tar vi sedan räkor, kokt ägg, skinka, ost, körsbärstomater, sallad och brie ost. Vi hoppas att ni blir nöjda med detta enkla med supergoda recept till en smorgåstårta.

LCHF CHOKLADBISKVIER ( 15 satser)

Mandelbottnar:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 msk grädde
  • 4 msk sukrin melis
  • 3 äggvitor

Vispa ihop allt med en handvisp och klicka eller spritsa ut massan på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen 175 grader i ca 10 min. Låt svalna.

Smörkräm:

  • 200gram mjukt smör
  • 2 tsk kakao
  • 5 msk sukrin melis
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 äggulor

Vispa i hop ingredienserna till en slät smörkräm. Fördela smörkrämen på mandelbottnarna och ställ i frysen så att de stelnar. Kör ni enligt detta recept så kan ni då en hel del smörkräm över så nästa gång kanske ni kan ta halva satsen. Doppa dem sedan i smält mörk choklad och ställ i kylen så att chokladen stelnar. Biskvierna går utmärkt att frysa och tinar snabbt när man tar fram dem. 

Besök gärna www.catering-stockholm.nu som erbjuder endel rätter inom lchf.

[Inga blogginlägg att visa ... publicera här]