LCHF-recept

SMÖRGÅSTÅRTA LCHF

Bröd: 1dl mandelmjöl 0,5 dl bakepro 0,5dl kokosmjöl 1,5tsk fiberhusk 2tsk bakpulver Salt efter smak 3ägg 60g cream cheese 1dl cream fraîche Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ägg, med cream cheese och cream fraîche. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i måtten ca 20×30 cm och grädda i 10 min. Låt brödet svalna och skär sedan i tre lika stora delar. Jag gjorde sedan två olika fyllningar på lite jag hade i kylen.

Fyllning 1: Crème fraîche Majonäs Bostongurka Finhackad vitkål Fyllning 2: Crème fraîche Majonäs Finhackad rökt skinka Finhackad rödlök Överst och runtom bredde jag en röra på majonäs och crème fraishe , och dekorerade med hackad persilja runtom. På tårtan tog jag sedan räkor, kokt ägg, skinka, ost, körsbärstomater, sallad och brie ost. Det jag hade hemma i kylen helt enkelt. Hoppas den blir lika smarrig som den ser ut. Lovar att uppdatera vad vi tyckte sedan.

LCHF CHOKLADBISKVIER

Mitt på lördags hej på er!!! Smörgåstårtan i går blev gaaalet god, kommer definitivt göras fler ggr med olika variationer. När energin infann sig i går passade jag även på att testa att baka chokladbiskvier ala Lchf. De blev även de försvinnande goda. Vilken tur att jag inte gjorde dem så stora utan att man med gott samvete kan unna sig en till kaffet ngn gång då och då. Besök gärna www.catering-stockholm.nu som erbjuder endel rätter inom lchf.

Jag fick ut 15 st ungefär en femkronas stora på satsen ( receptet kommer ursprungligen från Katrin Z ) Mandelbottnar: 3 dl mandelmjöl 3 msk grädde 4 msk sukrin melis 3 äggvitor Vispa ihop allt med en handvisp och klicka eller spritsa som jag gjorde ut massan på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen 175 grader i ca 10 min. Låt svalna. Smörkräm: 200gram mjukt smör 2 tsk kakao 5 msk sukrin melis 1 tsk vaniljpulver 2 äggulor Vispa i hop ingredienserna till en slät smörkräm. Fördela smörkrämen på mandelbottnarna och ställ i frysen så att de stelnar. Jag fick en hel del smörkräm över så nästa gång gör jag nog bara halva satsen. Doppa dem sedan i smält mörk choklad och ställ i kylen så att chokladen stelnar. Biskvierna går utmärkt att frysa och tinar snabbt när man tar fram dem. Som sagt farligt mumsiga.

[Inga blogginlägg att visa ... publicera här]