Bli av med underhudsfett genom cellulitbehandling

När man går ner i vikt, är det ofta svårt att bli av med underhudsfett. Oavsett om man följer en strikt diet eller alla kostråd i världen, så får man ändå celluliter på lår eller rumpa. Använd våra tips nedan för att bli kvitt celluliter, underhudsfett och andra åkommor som kan komma släpandes när man har gått ner i vikt.

Vad är celluliter?

Celluliter eller apelsinhud som det ibland kallas, består av fett som har samlats under huden, dvs. underhudsfett, som är svårt att bli av med enbart med naturliga metoder. Ofta får man celluliter på lår och rumpa.

Celluliter och LCHF

LCHF-användare brukar uppleva att LCHF är effektiv mot viktnedgång, och kanske framförallt för att bli av med fett kring buken, eftersom kroppen gör sig av med mycket vätska. Men när man går ner mycket i vikt, är det lätt att man ådrar sig celluliter, då kroppens fettvävnad har töjts ut och när man sedan går ner i vikt blir hudens utsträckning ojämn - en vanlig orsak till att man får celluliter.

Träna bort eller behandla celluliter själv!

Så, kan man då träna bort celluliter? Ja, det är fysiskt möjligt men det ställer höga krav på dig - och det är inte säkert att det fungerar. Dessutom kan finns det redksap för att behandla celluliter hemma själv. För att bli av med underhudsfett/celluliter bör du:

  • Träna regelbundet och varierat
  • Äta en hälsosam kost
  • Undvika kolhydrater (Det gör du redan som LCHF-användare. Om du vill börja äta enligt LCHF kan du läsa mer om LCHF här)
  • Detoxa - frigöra slaggprodukter och skrämma bort celluliterna, t.ex. med detoxjuice från Renée Voltaire
  • Massera - bra blodcirkulation sägs vara effektivt mot celluliter
  • Behandling mot celluliter genom att använda en så kallad skinroller/dermaroller för att släta ut dem.

3 snabba knep för att förebygga celluliter