Bli av med underhudsfett genom
cellulitbehandling

När man går ner i vikt, är det ofta svårt att bli av med underhudsfett. Oavsett om man följer en strikt diet eller alla kostråd i världen, så får man ändå celluliter på lår eller rumpa. Använd våra tips nedan för att bli kvitt celluliter, underhudsfett och andra åkommor som kan komma släpandes när man har gått ner i vikt.

Vad är celluliter?

Celluliter eller apelsinhud som det ibland kallas, består av fett som har samlats under huden, dvs. underhudsfett, som är svårt att bli av med enbart med naturliga metoder. Ofta får man celluliter på lår och rumpa.

Hur får man bort celluliter? För dig som vill bli av med celluliter rekommenderas Nordiska Kliniken som är en rutinerad klinik som arbetar med att ta bort celluliter. Kliniken finns i Stockholm.

Celluliter och LCHF

LCHF-användare brukar uppleva att LCHF är effektiv mot viktnedgång, och kanske framförallt för att bli av med fett kring buken, eftersom kroppen gör sig av med mycket vätska. Men när man går ner mycket i vikt, är det lätt att man ådrar sig celluliter, då kroppens fettvävnad har töjts ut och när man sedan går ner i vikt blir hudens utsträckning ojämn - en vanlig orsak till att man får celluliter.

Träna bort eller behandla celluliter själv!

Så, kan man då träna bort celluliter? Ja, det är fysiskt möjligt men det ställer höga krav på dig - och det är inte säkert att det fungerar. Dessutom kan finns det redksap för att behandla celluliter hemma själv. För att bli av med underhudsfett/celluliter bör du:

  • Träna regelbundet och varierat
  • Äta en hälsosam kost
  • Undvika kolhydrater (Det gör du redan som LCHF-användare. Om du vill börja äta enligt LCHF kan du läsa mer om LCHF här)
  • Detoxa - frigöra slaggprodukter och skrämma bort celluliterna, t.ex. med detoxjuice
  • Massera - bra blodcirkulation sägs vara effektivt mot celluliter
  • Behandling mot celluliter genom att använda en så kallad skinroller/dermaroller för att släta ut dem.

3 snabba knep för att förebygga celluliter

  • Bra & nyttig kost (t.ex. genom våra kostråd för LCHF)
  • Regelbunden träning
  • Främja kroppens blodcirkulation

Åderbråck

Det finns ojämnheter i huden som inte nödvändigtvis behöver bero på den kost du har, men som kan bero på bland annat gener och hormoner – till exempel åderbråck. I benens vener, det vill säga de blodådror som transporterar blod till hjärtat, finns det ventiler och klaffar som hjälper till att transportera blodet, men med ålder eller hormonella förändringar i kroppen kan dessa försvagas, vilket skapar ett ökat tryck i blodådrorna. Det leder till att venerna vidgas och blir mer synliga.

Behandla åderbråck

Det går att behandla åderbråck. Det finns flera typer av metoder för behandling av åderbråck; endovenös laserbehandling, virknålsteknik samt skumbehandling. Beroende på vilka typ av besvär som åderbråck orsakar dig, passar olika behandlingar olika bra. Tidigare använde man kirurgiska ingrepp som idag har ersatts av mer moderna och skonsamma metoder:

    Endovenös laserbehandling

  • Istället för de tidigare kirurgiska ingreppen, förs en tunn laserfiber in genom huden och in i den ven där åderbråcket sitter. Benet bedövas och venens kärlvägg förstörs sedan genom att lasern upphettas.

  • Skumbehandling

  • Om venen tidigare har opererats bort med gammal teknik och det finns rester kvar som orsakar läckage, är skumbehandling än bättre metod. Ett kemiskt skumpreparat sprutas, under uppsikt med ultraljud, in i venen och får den att kollapsa.

  • Virknålsteknik

  • Kosmetiskt störande åderbråck behandlas ofta med en minimalt invasiv virknålsteknik via millimetersmå hål i huden. Denna metod används i regel tillsammans med antingen skumbehandling eller laserbhandling.